Задава се нова гореща вълна: Денят започна с минималните температури в

...
Задава се нова гореща вълна: Денят започна с минималните температури в
Коментари Харесай

Идва нова гореща вълна

Задава се нова гореща вълна: 

Денят стартира с минималните температури в страната от 16 до 24 градуса. Преди обед ще вали в северозападните региони, с по-интензивни превалявания в региона, източно от Враца, по линията Кнежа. Очакваните количества превалявания ще бъдат до 12-15 л/м2. Ще бъде и прохладно денем. Следобед дъждовни облаци ще се развиват над Добруджа, с превалявания от 3-5 л/м2/ и прегърмявания. Градушки не се чакат. Вятърът ще бъде до сдържан от запад със скорост до 30 км/ч, с увеличаване в следобедните часове. Валежи са вероятни и през нощта. Максималните температури ще са от 26 до 35 градуса, предвижда синоптикът на. Александрина Янкова.

Над морето следобяд облаците ще се усилват, без превалявания. Вятърът ще бъде сдържан от запад. Максималните температури на въздуха ще са 30-31 градуса. Морската вода е с температура от 24-25 градуса по северното крайбрежие до 25 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде едва с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие до сдържан с височина на вълните до 2 метра.

Над планините ще бъде прохладно с раздрана облачност. Следобед ще превали в Стара планина. Вятърът по високите елементи, над 2200 м височина, ще бъде сдържан от северозапад със скорост до 50 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са към 12 градуса, а на 1500 м - до 20. 

И през идващите дни чакаме покачване на температурите. Във вторник ще превали едва в северните региони. 

От сряда до края на седмицата температурите ще бъдат в границата сред 31 до 36 градуса. Нова гореща вълна за България се задава от 14 август.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР